Zaščita spletnih strani

Zagotavljamo celovito zaščito vaše spletne strani pred spletnimi grožnjami. S strokovno izdelanimi varnostnimi rešitvami, rednimi posodobitvami in nadzorom varnostnih sistemov skrbimo, da je vaša spletna prisotnost varna, zanesljiva in odporna proti morebitnim tveganjem. Vaša varnost je naša prednostna skrb!

Napadi na E-trgovine

Grožnje, specifične za e-trgovine, vključujejo krajo finančnih podatkov, manipulacijo s cenami ali krajo osebnih podatkov strank.

Napadi Na Dostop

Poskusi nezakonitega dostopa do administrativnih pravic ali uporabniških računov za manipulacijo s spletno stranjo.

Virusi in Malware

Okužbe s škodljivimi programi, ki lahko poškodujejo datoteke, kraja podatkov ali motijo delovanje spletne strani.

DDoS Napadi

Napadi, pri katerih se preplavi strežnik s prometom, kar vodi do preobremenitve in onemogočanja dostopa do spletne strani.

Varnostne Luknje in Ranljivosti

Izkoriščanje varnostnih lukenj v programski opremi ali na spletni strani za nezakonit dostop ali izvedbo napadov.

Cross-Site Scripting (XSS)

Vstavljanje zlonamernih skript v spletno stran, ki se izvajajo v brskalniku uporabnika, kar omogoča krajo piškotkov ali seje.

Zaščita pred grožnjami zahteva celovit pristop, ki vključuje redne varnostne preglede, posodobitve programske opreme in varne prakse razvoja!

Potrebujete pomoč?

Predhodna zaščita

Niz varnostnih ukrepov, namenjenih preprečevanju in zmanjševanju tveganj ter zagotavljanju osnovne ravni varnosti:
 • SSL Certifikat
 • Firewall
 • Omejitev Dostopa
 • Zaščita pred DDoS Napadi
 • Varnostne Kopije

Sanacija napada

Sklop ukrepov, namenjenih odpravljanju škode, obnavljanju integritete in obnovi normalnega delovanja:
 • Iskanje in Identifikacija Napada
 • Izolacija Okuženega Sistema
 • Odstranitev Škodljive Programske Opreme
 • Obnova Izvirnih Datotek
 • Posodobitve in Zakrpanje
 • Sprememba Gesel

Ste vedeli?

0 %

Raziskava Akamai Technologies je razkrila, da so bile e-trgovine tarča 20 % vseh napadov na spletne strani med leti 2019 in 2020.

0 %

Po poročilu Verizon’s Data Breach Investigations Report (DBIR) 2021 je 61 % uspešnih napadov posledica neposodobljene programske opreme.

0 %

Po poročilu Sophos je bilo v letu 2020 zabeleženo 485 % več napadov z zlonamerno programsko opremo, ki šifrira podatke in zahteva odkupnino, kot v letu 2019.

0 %

Raziskava Statista kaže, da bi se s pravočasnim izvajanjem posodobitev programske opreme lahko izognili 94 % vseh zlonamernih napadov.

Glavni razlogi za vdor v spletno trgovino

Vdori v spletno trgovino se lahko pojavijo iz različnih razlogov, pri čemer kibernetski napadalci izkoriščajo različne ranljivosti in šibke točke za dosego svojih ciljev. Tu so nekateri glavni razlogi za vdor v spletno trgovino:

Kraja Osebnih Podatkov
Cilj nekaterih vdorov je pridobiti osebne podatke uporabnikov, vključno z imeni, naslovi, številkami kreditnih kartic itd.
Finančne Zlorabe
Kibernetski napadalci lahko vdrejo v spletno trgovino z namenom izvajanja finančnih transakcij brez privoljenja lastnika ali kraje finančnih podatkov.
Zloraba Plačilnih Informacij
Cilj napadalcev je lahko tudi pridobivanje informacij o plačilnih karticah, da bi izvedli nepooblaščene transakcije ali jih prodali na temnem spletu.
Vohunjenje za Poslovnimi Skrivnostmi
Podjetja, še posebej tista s posebnimi inovacijami ali poslovnimi skrivnostmi, so lahko tarča za pridobivanje občutljivih informacij.
Distribucija Zlonamerne Programske Opreme
Kibernetski napadalci lahko izkoriščajo spletno trgovino za distribucijo zlonamerne programske opreme, ki lahko okuži naprave obiskovalcev.
Izsiljevalski Napadi z Ransomware
Napadalci lahko izvedejo napade z ransomware, ki zaklenejo podatke na spletni strani in zahtevajo odkupnino za njihovo sprostitev.
Vplivanje na Reputacijo Blagovne Znamke
Cilj napadalcev je lahko tudi škodovati ugledu blagovne znamke s pustolovščinami, ki vključujejo krajo, uničenje ali manipulacijo s podatki.
Izkoriščanje Varnostnih Ranljivosti
Napadalci lahko izkoristijo znane ali neznane varnostne ranljivosti v sistemu ali programski opremi spletnega trgovca.
Napadi s Phishingom
Spletna trgovina lahko postane tarča phishing napadov, kjer poskušajo napadalci pridobiti občutljive podatke od zaposlenih ali strank.
Napadi za Zavrnitev Storitve (DDoS)
Cilj nekaterih napadov je preprosto motiti ali onemogočiti delovanje spletne trgovine s sprožitvijo obsežnih napadov za zavrnitev storitve.

Postopek sanacije okužene spletne strani

Sanacija okužene spletne strani je nujna za obnovitev varnosti in zanesljivosti. Tukaj so štiri ključne točke postopka sanacije:

1. Korak

Odkrivanje Okužbe

Temeljito skeniranje celotne spletne strani, vključno z datotekami in podatkovno bazo, da se identificirajo znaki zlonamernih kode ali vdora.

2. Korak

Čiščenje Okužbe

Odstranjevanje zlonamerne kode, vključno s skritimi skriptami, vratci in drugimi neželenimi vsebinami ter posodabljanje vseh sistemskih komponent, vtičnikov in tem na najnovejše, varne različice.

3. Korak

Okrevanje iz Varnostne Kopije

Če obstaja varnostna kopija pred okužbo, obnovitev strani iz varnostne kopije, ki je bila ustvarjena pred napadom.
Če ni varnostne kopije, ročno preverjanje in obnovitev prizadetih datotek ter vzpostavitev normalnega delovanja.

4. Korak

Izboljšanje Varnostnih Praktik

Implementacija dodatnih varnostnih ukrepov, kot so redna spremljanja, nadgradnje sistema in varnostnih vtičnikov, ter uporaba požarnih zidov.
Spremljanje spletnega mesta za morebitne nadaljnje znake vdora in pravočasno ukrepanje.

Stopite z nami v kontakt

Kontaktirajte nas!

Smo ekipa razvijalcev z več kot 10 let izkušenj v spletnem razvoju in optimizaciji spletne prodaje. Ustvarjamo inovativne digitalne rešitve, ki izražajo naše globoko poznavanje digitalnega okolja in strast do nenehnega napredka.