fbpx

10 WordPress vtičnikov za IZBOLJŠANJE SPLETNE PRODAJE

WooCommerce je ena izmed najbolj priljubljenih platform za spletne trgovine. Uporablja ga več kot 28% vseh spletnih trgovin saj ponuja vse, kar trgovina potrebuje, obenem pa je na voljo širok nabor razširitev

WooCommerce združuje enostavno uporabo z močjo, fleksibilnostjo in širokim naborom že vgrajenimi funkcionalnostmi.

WooCommerce velja za najboljši vtičnik za spletne trgovine izdelane v sistemu WordPress. Integracija vtičnika nudi funkcionalnosti polne spletne trgovine z urejenim SEO izhodiščem.

Naredili smo izbor 10 priljubljenih WordPress vtičnikov, ki izboljšajo spletno prodajo. Vtičniki so kompatibilni z WooCommercom, ne predstavljajo velike obremenitve za spletno mesto in so varni za uporabo

Skok na posamezno funkcionalnost:

 1. Obvestila o nakupih drugih obiskovalcev
 2. Urejanje strani “zaključek nakupa"
 3. Prikazna/Popup okna
 4. Enostavno filtriranje izdelkov
 5. Izpostavite ponudbo
 6. Višje rangiranje v iskalnikih
 7. Prilagajanje izgleda in vsebine poslanih računov in obvestil
 8. Izpostavite košarico
 9. Mnenja kupcev
 10. Združene funkcionalnosti

Obvestila o nakupih drugih obiskovalcev

Vtičnik: WooCommerce Live Sales Notification

Prikazovanje opravljenih nakupov na spletni strani v realnem času je ena izmed priljubljenih funkcionalnosti svežih spletnih trgovin. Namen vtičnika je sledeč: Tako kot se v realnem življenju pogosteje odločimo za obisk trgovine, kjer je že nekaj obiskovalcev, se nam poveča zaupanje v spletno trgovino, če vidimo, da tudi drugi nakupujejo.

Uporablja se za promocijo specifične blagovne znamke, oglaševanje izbranih izdelkov ter dvig kredibilnosti spletni trgovini.

Vtičnik za obvestila o prodaji WooCommerce Live Sales se lahko samodejno sinhronizira s seznamom izdelkov v trgovini, pridobi imena in lokacije iz vnaprej vnesenega seznama in še mnogo več.

Izpostavljene funkcionalnosti:

 • Možnosti nadzora pogostosti prikazovanja
 • Določanje strani na katerih se prikazuje
 • Možnost nastavitve vsebine
 • Vnaprej pripravljeni izgledi prikaznih oken
 • Izbira lokacije prikazovanja

Urejanje strani “zaključek nakupa"

Vtičnik: Checkout Field Editor

Več informacij kot zahtevate od svojih spletnih obiskovalcev, manjša je verjetnost, da pride do konverzije. Uporabniki želijo čim bolj hitro in enostavno zaključiti nakup. Zato je smiselno, da se število vnosnih polj oz. informacij, ki se jih od kupca zahteva, čim manjše. Vnosna polja na zaključku nakupa se lahko prilagaja z vtičnikom WooCommerce Custom Fields.

Nazoren prikaz veljavnosti vnešenih podatkov olajša obiskovalcem razumevanje ali je pravilno vnesel vse, kar se od njega zahteva. Z vtičnikom lahko nadzirate prikaz vnosnih polj, določite ali so polja obvezna, spreminjate njihovo zaporedje in določate njihova besedila.

Izpostavljene funkcionalnosti:

 • Enostavna uporaba
 • Hitro urejanje in prilagajanje
 • Minimalna obremenitev za spletno stran
 • Ločeno urejanje polj za plačilo in dostavo
Vtičnik: ConvertPlus

ConvertPlus je vtičnik, s katerim upravljamo različne izglede in vrste prikaznih/popup oken na celotnem spletišču. Urejeno ima integracijo z različnimi ponudniki za masovno pošiljanje elektronske pošte, vnaprej ima pripravljen širok nabor prikaznih oken, omogoča različne načine prikaza, podroben vpogled v statistiko pojavitev in še mnogo več. V nekaj minutah se lahko ustvari moderna prikazna okna in prične obiskovalce spletnega mesta pretvarjati v naročnike in stranke.

Vtičnik ima knjižnico več kot 100 že oblikovanih in nastavljenih prikaznih oken, ki jih je možno popolnoma prilagajati. Omogoča tudi izdelavo lastnih prikaznih oken. Zaradi visoke prilagodljivosti določanja kdaj in kje se okna prikažejo velja ta vtičnik za enega boljših glede na svoj namen.

Izpostavljene funkcionalnosti:

 • Različne vrste prikaznih oken
 • Pestra knjižnica že pripravljenih oken
 • Odličen nadzor nad določanjem prikaza posameznega okna
 • Analiza prikazovanja in stopnje konverzije

Enostavno filtriranje izdelkov

Vtičnik: YITH WooCommerce Ajax Product Filter

YITH WooCommerce Ajax je vtičnik, ki izboljša uporabniško izkušnjo strank z lajšanjem iskanja izdelkov po spletni trgovini. Uporabnikom omogoča filtriranje izdelkov glede na njihove iskalne želje, lastnosti/atribute izdelkov in njihove kategorije.

Uporaba vtičnika je namenjena spletnim trgovinam z večjim številom izdelkov. Glavni namen uporabe je, da obiskovalec lažje zoži nabor izdelkov med katerimi se odloča. Prav tako zmanjša čas iskanja po celotni spletni trgovini, zaradi česar se število zapuščenih obiskovalcev zaradi nezadovoljstva zmanjša.

Izpostavljene funkcionalnosti:

 • Filtri na podlagi atributov izdelkov
 • Možnost različnih oblik in lokacij filtrov
 • Nastavljanje dodatnih pogojev
 • Avtomatsko osveževanje nabora izdelkov
 • Grafični vmesnik za enostavno uporabo

Izpostavite ponudbo

Vtičnik: Improved Sale Badges for WooCommerce

Vtičnik izboljša funkcionalnost, ki je že vgrajena v Woocommerce – značke izdelkov (dodatne informacije na slikah izdelka; najpogosteje prikaz znižanja izdelka v odstotkih). Vtičnik omogoča izdelavo lastnih značk ter določanje kdaj in kje se bodo prikazale. Njihov izgled je bolj izstopajoč in vsekakor pritegnejo pozornost obiskovalcev strani. Prikazane značke se ureja in določi glede na posamezno kategorijo, ceno ter glede na posamezen izdelek.


Vtičnik ponuja 17 pred nastavitev. Omogoča nastavitev barve, položaja prikaza in sporočila.

Izpostavljene funkcionalnosti:

 • Enostavno spreminjanje izgleda značk
 • Neomejene kombinacije
 • Deluje z vsako temo
 • Izdelava lastnih značk

Višje rangiranje v iskalnikih

Vtičnik: Yoast SEO

Pridobivanje naključnih obiskovalcev preko rezultatov spletnega iskanja imenujemo organski obisk. Višje kot je rangiranje spletne strani, več organskih obiskovalcev prejme – ti pa so brezplačni. Vsaka spletna trgovina potrebuje kvalitetno SEO optimizacijo, ki služi kot brezplačno oglaševanje. Glavna naloga vtičnika Yoast SEO je izboljšava rangiranja spletnega mesta.

Do danes ima Yoast SEO več kot 5 milijonov prenosov in oceno 4,9 / 5 od WordPress uporabnikov. Ponuja vse informacije in orodja, ki se jih potrebuje za osnovno SEO spletno optimizacijo. Omogoča enostavnejše in prilagojeno deljenje izdelkov na družbenih omrežjih kot so Facebook, Twitter in Pinterest.

Izpostavljene funkcionalnosti:

 • Analiza posamezne strani
 • Vizualni prikaz ustreznosti SEO optimizacije
 • Preverja prisotnost podvojene vsebine
 • Določanje meta opisov in prikaznih slik za deljenje na družabnih omrežjih

Prilagajanje izgleda in vsebine poslanih računov in obvestil

Vtičnik: Kadence WooCommerce Email Designer

Vtičnik Kadence WooCommerce Email Designer nima direktnega vpliva na spletno prodajo. Namen vtičnika je, da omogoči enostavno vizualno urejanje predlog za elektronsko pošto, ki jo pošilja WooCommerce. Prilagoditve, ki jih omogoča, vplivajo na grajenje zaupanja v znamko/podjetje, dodatno prodajo izdelkov preko elektronske pošte in skladnost izgleda spletne trgovine s poslanimi elektronskimi računi. Vtičnik omogoča dodaten korak k profesionalni predstavitvi blagovne znamke.

Kadence WooCommerce Email Designer je enostaven za uporabo in omogoča vizualen urejevalnik posamezne predloge elektronskega sporočila. Spremembe predlog znotraj urejevalnika so takoj vidne, kar dodatno olajša in pospeši prilagajanje.

Izpostavljene funkcionalnosti:

 • Vizualni urejevalnik
 • Vnaprej pripravljeni izgledi
 • Možnost prilagajanja posameznega sporočila
 • Širok nabor dodatnih elementov

Izpostavite košarico

Vtičnik: WooCommerce Menu Cart

24% ljudi, ki zapusti nakupovalno košarico, želi svoje izdelke kupiti kasneje. Če želite, da se vrnejo in dokončajo nakup, je zelo pomembno, da je povezava do košarice jasno izpostavljena in, da so izdelki obiskovalcev še vedno tam. Vtičnik Woocommerce Menu Cart v navigacijsko vrstico namesti “lepljiv" gumb do nakupovalne košarice. Obiskovalci tako najdejo hiter način, da se vrnejo na stran košarice in zaključijo nakup.

Vtičnik omogoča, da se ob gibu z miško nad ikono prikaže vsebina košarice z dodatnimi gumbi, ki omogočajo ogled košarice ali preusmeritev na zaključek nakupa.

Izpostavljene funkcionalnosti:

 • Nadzor prikaza ikone košarice ali samo cene
 • Nadzor prikaza vsebine, ko je miška nad ikono
 • Opcijsko prikazovanje
 • Prilagajanje izgleda gumba in vsebine

Mnenja kupcev

Vtičnik: Customer Reviews for WooCommerce

Glede na raziskave BrightLocal, 86% potrošnikov pregleda mnenja o lokalnih podjetjih, 91% potrošnikov, starih 18–34 let pa spletnim mnenjem zaupa enako kot osebnim priporočilom.

Mnenja kupcev so bistvenega pomena pri predstavitvi in prodaji izdelkov preko spleta. WooCommerce privzeto ponuja ocene strank, ki pa je v primerjavi z vtičnikom Customer Reviews for Woocommerce, izredno pomanjkljiva.

Omogoča prijavo na obveščanje o drugih mnenjih ter komentarjih oddanega mnenja, ponuja pošiljanje popustov v kolikor kupec pusti mnenje ter avtomatsko pošiljanje prošenj za oddajo mnenja kupcem, ki so izdelek že kupili. Vtičnik je namenjen tako za majhne kot večje spletne trgovine, ki želijo pridobiti redne kupce ter izboljšati spletno prodajo.

Izpostavljene funkcionalnosti:

 • Filtiranje mnenj
 • Samodejni opomnik za oddajo mnenja kupcem, ki so izdelek kupili
 • Ponudba popustov za oddajo mnenja
 • Možnost nalaganja slik ob oddaji mnenja

Združene funkcionalnosti

Vtičnik: Beeketing for WooCommerce

Beeketing je vtičnik za WooCommerce spletne trgovine in prinaša številne rešitve za oglaševanje in prodajo v enem paketu. Omogoča skoraj vse potrebne nadgradnje WooCommerce spletnih trgovin, ki vplivajo na izboljšanje prodaje in pridobivanje novih kontaktov.

Znotraj vtičnika je širok nabor aplikacij, od katerih ima vsaka svojevrsten nabor funkcij, ki se osredotočajo na izboljšanje stopnje konverzije na različnih točkah prodajnega kanala. Vgrajene ima funkcionalnosti zgoraj omenjenih vtičnikih ter še marsikatero drugo. Posamezne module vtičnika se lahko aktivira ali deaktivira, s čimer se zmanjša nepotrebno obremenitev na strežnik

Izpostavljene funkcionalnosti:

 • Širok nabor prikaznih oken
 • Prikaz pojavnih oken ob namenu izhoda iz strani
 • Določanje spodbujanje nakupov izdelkov na podlagi vsebine košarice
 • Upsell izdelkov na zaključku nakupa in po opravljenem nakupu
 • Odštevalnik časa do izteka akcije
 • Vizualni prikaz zmanjševanja zaloge
 • Obvestila o nakupih drugih obiskovalcev
 • Avtomatizirano oglaševanje preko elektronske pošte
 • Prikaz lebdečih prodajnih pasic s prilagojeno vsebino

Dosegljivi, ko nas najbolj potrebujete

Telefon

00386 (0)41 904 970

Lokacija

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana

img
Pošlji sporočilo

Izgubljate kupce zaradi počasne spletne strani?
Kontaktirajte nas, da vam pomagamo do boljših rezultatov!

POŠLJI
close-link